Speltips: Sverige – Chile

20 mars 2018

På lördag påbörjar svenskarna uppladningen inför sommarens VM i Ryssland med en träningsmatch mot Chile hemma på Friends Arena i Stockholm. Chile missade en plats i Fotbolls-VM 2018 på grund av att de hade sämre målskillnad än Peru som slutade på samma poäng. Chilenarna ska dock inte räknas bort – de innehar trots allt en tiondeplats på FIFAs världsranking, jämfört med Sveriges nittondeplats . Vi tror dock att Chiles skadade självförtroende kan göra att de får det tufft mot Janne Anderssons väloljade svenska maskin, och spelar därför på ettan hos LeoVegas till oddset 3,00. 

Inför träningsmatcherna som för Sveriges del inleds mot Chile den 24 mars så finns det en hel del skadebekymmer i truppen. Robin Olsen, den givna svenska målvakten, är skadad ihop med mittfältarna Albin Ekdal, Jakob Johansson och Marcus Rohdén. Trots detta är den svenska truppen inför träningsmatcherna mot Chile och Rumänien långt ifrån svag, och vi räknar med att Janne Anderssons lag kan fortsätta med samma fina spel som de påvisade under VM-kvalet.

För Chiles del å andra sidan blev VM-kvalet långt ifrån en solskenshistoria. Trots tiondeplatsen på FIFAs världsranking missade Chile VM-platsen på grund av sämre målskillnad än Peru. Det har dessutom varit stökigt i det chilenska landslaget på senaste tiden – med sparkad förbundskapten och bråk inom laget. I kombination med det skadade självförtroendet från fiaskot som var VM-kvalet, räknar vi med att det chilenska landslaget inte är lika väl ihopspelat som svenskarna.

Sett till oddsen hos de olika spelbolagen så är Chile favoriterna till att vinna, om än inte med mycket. Hos LeoVegas ser oddsen inför matchen ut såhär:

1 – 3,00  X – 3,25  2 – 2,45

Vårt speltips inför träningsmatchen mellan Sverige – Chile blir en etta hos LeoVegas för 3,00 gånger pengarna. Chile har inte riktigt hittat spelet under VM-kvalet, och det sargade självförtroendet ihop med interna konflikter kan nog sätta käppar i hjulet för chilenarna även om de på pappret är det bättre laget. Janne Anderssons landslag har i de senaste matcherna visat otrolig vilja och disciplin, och vi tror att det kommer bära dem till vinst på Friends i helgen.

Regler & villkor gäller | 18+ Spela ansvarsfullt