Dagens VM-matcher: Dag 10

Ikväll kommer Sverige att möta ett pressat Tyskland i grupp F. Ett möte som kan avgöra Tysklands möjligheter att gå vidare från gruppen. Under dagen kommer Belgien att möta Tunisien och i Sveriges grupp möts Sydkorea och Mexiko.

Dagens matcher

14:00 Belgien – Tunisien
Odds 1X2: (1,32 – 5,00 – 12,25)

17:00 Sydkorea – Mexiko
Odds 1X2: (6,05 – 3,60 – 1,74)

20:00 Tyskland – Sverige
Odds 1X2: (1,57 – 4,20 – 7,00)

Oddsen är hämtade från Bethard (kl 11:00 den 23 juni)

Klicka på matcherna för mer info, speltips och fler odds

Belgien klar favorit mot Tunisien

I dagens första möte så är det Belgien och Tunisien som möts i grupp G. Tunisien var nära att sno en poäng mot England men spelmässigt så imponerade de inte mycket. Det gjorde däremot Belgien som vann över Panama med 3-0 och hade effektivitet i Belgien varit bättre så fanns lägen att sätta fler bollar än så. Belgien har inlett mästerskapet starkt och att de skulle vika ned sig mot Tunisien känns inte speciellt troligt.

Att oddsen är låga på Belgien talar sitt tydliga språk. Och vinner Belgien så är de vidare till slutspelet samtidigt som Tunisien inte kan gå vidare.

Mexiko kan säkra avancemang

På eftermiddagen har vi, ur svenskt perspektiv, ett otroligt viktigt möte mellan Sydkorea och Mexiko. Sydkorea stod inte för någon imponerande insats mot Sverige och framförallt var det defensiven som inte höll måttet. Nu ställs Sydkorea mot ett Mexiko som vann över Tyskland. Ett bolltryggt Mexiko som har spetskompetens i offensiven och som var mycket starka defensivt mot Tyskland. Och det finns inte mycket som talar till Sydkoreas fördel i detta möte, mer än att de är piskade att ta poäng.

Nja Mexiko är favoriter och bör vara så mot Sydkorea och oddset från Bethard ger 1,74 på är ändå ganska generöst i våra ögon. Mexiko har en våg att rida på och vid seger så är de vidare till slutspelet.

Sverige möter ett pressat Tyskland

Dagens stora höjdpunkt är givetvis Sveriges möte mot Tyskland. Och det är ett mycket pressat Tyskland som går in i detta möte efter den oväntade förlusten mot Mexiko. Vi vet hur matchbilden kommer att bli. Tyskland kommer att trilla boll och försöka offensivt och Sverige kommer att försvara för att komma med vassa kontringar och skaka fram fasta situationer. En matchbild vi har sett många gånger förut och som Sverige tidigare klarat av mot bland annat Frankrike och Italien.

Tyskland behöver i stort sett vinna detta möte. En poäng kan räcka för att gå vidare från grupp H men då har man det inte i sina egna händer längre.