Dagens VM-matcher: Dag 12

Den den sista omgång står för dörren i Rysslands-VM och idag har vi hela fyra matcher på schemat i grupp A och grupp B. I grupp A ska det avgöras om det blir Uruguay eller Ryssland som vinner gruppen. I grupp B är Spanien och Portugal favoriter att vinna dagens matcher och båda behöver sikta på så många mål som möjligt för att bli gruppettan.

Dagens matcher

14:00 Saudiarabien – Egypten
Odds 1X2: (4,60 – 3,50 – 1,90)

17:00 Uruguay – Ryssland
Odds 1X2: (2,90 – 3,10 – 2,80)

20:00 Iran – Portugal
Odds 1X2: (6,10 – 3,75 – 1,68)

20:00 Spanien – Marocko
Odds 1X2: (1,37 – 4,95 – 10,25)

Oddsen är hämtade från Bethard (kl 11:00 den 24 juni)

Klicka på matcherna för mer info, speltips och fler odds

Egypten favorit i bottenmötet mot Saudiarabien

Inför turneringen så fanns det förhoppningar om att Egypten skulle kunna vara med i kampen om en slutspelsplats men efter två spelade matcher så är de fortfarande utan poäng och nu ute ur leken. Samma situation råder i Saudiarabien som varit en av de svagaste lagen, spelmässigt, i hela mästerskapet.

I dag ska de två bottenlagen i grupp A göra upp i den sista omgången av gruppspelet. Egypten är favoriter dels för att de har ett starkare lag på pappret men också för att visa att de har mer att ge i detta mästerskap.

Ryssland och Uruguay gör upp om förstaplatsen i grupp A

Uruguay och Ryssland har båda två raka segrar i grupp A och möts nu i den sista omgången. Ryssland har verkligen imponerat i de två första matcherna men nu kommer den första riktigt stora utmaningen. Uruguay är som vanligt starka defensivt men offensivt finns det mer att hämta och effektiviteten har inte varit den bästa.

Med tanke på den starka starten så är Ryssland favorit mot Uruguay men knappt. Det kommer hur som helst bli en mycket intressant match.

Portugal och Spanien gör upp om gruppsegern

I grupp B ska de två avslutande matcherna spelas med start 20:00 ikväll. Och det är två möten med två storfavoriter i Portugal som möter Iran och Spanien som ställs emot Marocko. Och det är ingen högoddsare att Portugal och Spanien utgår med seger i de två mötena.

Det som är intressant är att Portugal och Spanien toppar gruppen på fyra poäng och med samma målskillnad. Det som därmed sannolikt avgör om det blir Portugal eller Spanien som toppar gruppen är hur många mål det blir i de två matcherna.

Det ska dock sägas att Iran ändå har en chans att ta en plats i slutspelet. Vinner de mot Portugal så går de förbi densamma i tabellen.

Portugals Cristiano Ronaldo har gjort fyra mål på två matcher och kan han utöka sin målskörd mot Iran? Det kommer att krävas i kampen om skytteligavinsten så Harry Kane redan har gjort fem mål för England och Belgiens Romelu Lukaku är också uppe på fyra mål.