Inför semifinalen USA och Tyskland i Dam-VM

Så var det dags för semifinaler i Dam-VM. Först ut är stormötet mellan USA och Tyskland i natt och vi ha ett riktigt intressant möte framför oss mellan turneringens två titelfavoriter.

USA och Tyskland var turneringen stora favoriter på förhand men när kvartsfinalerna skulle spelas blev det tuffa möten för de två favoriterna.

Tyskland tog sig vidare med nöd och näppe

Tyskland såg länge ut att få lämna turneringen då man till stor del blev utspelade av Frankrike. Men en sen straff räddade Tyskland som låg under med 0-1, som tog matchen till förlängning. Och sedan blev det en straffläggning som räddade Tyskland.

Uddamålsseger för USA

USA har det svårt att få hål på ett organiserat kinesiskt försvar och man gick in i haltidvilan utan något mål åt vardera håll. USA tog dock ledningen kort efter att den andra halvleken dragit igång, ett mål som blev matchens enda och som tog USA vidare till semifinal.

Tyskland knapp oddsfavorit mot USA

Om vi tar del av oddsen från spelbolaget redbet så kan vi konstatera att man tror på ett jämnt möte mellan USA och Tyskland, dock håller man Tyskland som knapp favorit till oddset 2,40 jämfört med ett spel på USA som ger 2,84 gånger pengarna.

Matchfakta USA – Tyskland

Avspark: 01:00
Kanal: TV4
Plats: Stade Olympique, Montréal