Kroatien och Ryssland till kvartsfinal

Söndagens två åttondelsfinaler avgjordes båda på straffar Med Ryssland och Kraotien som segrare och som nu kommer att mötas i kvartsfinalen.

Resultaten i söndagens åttondelsfinaler

Spanien – Ryssland 1-2 (straffar)
Kroatien – Danmark 2-1 (straffar)

Så spelas kvarten mellan Ryssland – Kroatien

7/7 20:00 Ryssland – Kroatien

Ryssland skrällde mot Spanien

Mötet mellan Spanien och Ryssland blev inte den matchen vi hade trott på förhand. Spanien inledde matchen bra och tog ledningen redan i den 12 minuten när Sergei Ignashevich styrde in bollen mycket olyckligt i eget mål.

Efter Spaniens mål så lugnade matchen ned sid och det bjöd Ryssland in i matchen. Och detta ledde fram till att Ryssland till slut kunde kvittera i den 41 minuten när Artyom Dzyuba hur säkert som helst satte en straff som Gerard Piqué orsakat.

Den andra halvleken blev inte jätteintressant och den bjöd endast på några halvchanser. Spanien kom inte upp i nivå och det verkade mer som att de var mer rädda för att förlora. Trötta ryska spelare kunde gång på gång mota bort Spaniens försök. Matchen gick till förlängning och därefter till straffar. En straffläggning som framförallt Ryssland var nöjda med då de under de 120 minuterna endast haft ett skott på mål.

I straffläggningen så blev Igor Akinfeev stor hjälte för Ryssland när han räddade två straffar.

Kroatien vidare ett straffavgörande mot Danmark

Matchen mellan Kroatien och Danmark bjöd på två tidiga mål. Redan i den första minuten så tog Danmark ledningen genom Mathias Jørgensen, efter ett långt inkast som skapade en tilltrasslad situation. Men Kroatien kvitterade kort därefter genom Mario Mandzukic i den 4 minuten, som turligt nog fick bollen i ett fritt läge efter en misslyckad dansk rensning. De två snabbaste målen i historien.

Det blev dock inte den målrika matchen som det först såg ut att bli. På förhand var Kroatien den stora favoriten men kom inte upp i nivå och kanske blev man lite tagna på sägen av att Danmark inte visade någon rädsla i sitt spel. Och precis som i det föregående mötet under dagen så såg det mer ut som att Kroatien var mer rädda att förlora än vad de ville vinna.

Även denna match gick till förlängning. En förlängning som inte bjöd på många farligheter, förrän i slutskedet. Då fick Kroatien en straff som Luka Modric brände. Efter straffen så öste Kroatien på men med bara ett fåtal minuter kvar på matchen så var det lite försent att vakna till.

I det efterföljande straffavgörandet så missade Danmark tre straffar och Ivan Rakitić satte den avgörande straffen för Kroatien. I kvartsfinalen är det nu hemmanationen Ryssland som väntar.