Eftersnack: Målvaktstavla och fotbollsfest mellan Brasilien – Mexiko

Den sjätte dagen i fotbolls-VM bjöd på en riktig fotbollsfest när Brasilien mötte Mexiko samt att Rysslands målvakt bjöd på en riktig tavla i mötet mot Sydkorea.

Belgien – Algeriet: 2 – 1

Algeriet öppnade matchen mot Belgien piggt och såg ut att ge ett tafatt Belgien en riktig match. Algeriet tog också ledningen i den 25:e minuten efter att rutinerade Tottenham-backen Jan Vertonghen dragit ned Sofiane Feghouli i straffområdet. Feghouli tog själv hand om straffen och 1-0 till Algeriet.

Belgien lyckade inte kommer tillbaka i den första halvleken men i den andra så spelade man upp sig. Precis som i många av VM-kvalmatcherna var det inhopparna som gjordet målen för Belgien. Först den reslige mittfältaren Marouane Fellaini som nådde högst på ett inlägg i den 65:e minuten och Dries Mertens som destinkt satte 2-1 i den 80:e minuten.

Storfavoriten Belgien var det klart bättre laget i den andra halvleken och 2-1 var ett rättvist resultat. Även om det inte blev någon seger för Algeriet kan de i alla fall glädja sig åt att man inte gick mållösa ur ytterligare en VM-match.

Brasilien – Mexiko: 0 – 0

Tisdagens högintressanta möte mellan Brasilien och Mexiko i grupp A blev en riktig fotbollsfest, både på läktaren och på plan, under 90 minuter. Mexiko gav hemmanationen en riktig match med ett starkt försvarsspel och en Guillermo Ochoa i målet som gjorde flera sanslösa räddningar. Det som framförallt utmärkte denna match var stämningen på läktaren med ett otroligt tryck matchen igenom.

Mexiko kämpade under hela matchen och hotade hela tiden offensivt och gav på så vis inte Brasilien någon möjlighet att andas ut. Brasilien hade dock de vassaste chanserna men Mexiko var långt ifrån ofarliga och hade likväl kunnat nätat.

Trots en välspelad, underhållande och intensiv match slutade mötet 0-0. Ett rättvist resultat och Mexikos första poäng mot Brasilien i VM-sammanhang.

Ryssland – Sydkorea: 1 – 1

Nattens möte mellan Ryssland och Sydkorea i grupp H avslutade den första omgången i detta VM.

Ryssland stod för en rätt blek insats mot Sydkorea, trots att man storfavorit i denna match och den första halvleken bjöd inte på något minnesvärt från något utav lagen. I den andra halvleken blev spelet bättre och även i denna match var det inhopparna som stod för målen.

Det skulle dröja till den 68:e minuten innan vi fick se ett mål i denna match. Inbytte Lee Keun-Ho testade ett långskott, som såg ut som en enkel boll för Rysslands målvakt Igor Akinfejev, men han missbedömde bollen och tappade in den i målet, mycket snöpligt för Ryssland.

Fem minuter efter målvaktstavlan så lyckades den nyss inbytte Aleksandr Kerzjakov kvittera för Ryssland, efter en trasslig situation i Sydkoreas straffområde.

Matchen slutade 1-1 och det mest minnesvärda från detta möte var Akinfejev taffliga ingripande vid 0-1 målet.