Söndagen bjöd på en ny jätteknall när Mexiko besegrade världsmästarna Tyskland. Även för Brasilien gick det inte som planerat som kryssade mot Schweiz. Och återigen fick vi se storlagen underprestera i den inledande omgången.

Costa Rica – Serbien 0 – 1
Tyskland – Mexiko 0 – 1
Brasilien – Schweiz 1 – 1

Serbien vann över Costa Rica

Dagens första möte mellan Costa Rica och Serbien blev som förväntat. Costa Rica försvarade sig med näbbar och klor mot ett Serbien som skapade en rad farliga lägen, men Keylor Navas i målet tog allt. Tio minuter in på den andra halvleken så tog Serbien ledningen när lagkaptenen Aleksandar Kolarov drog in en frispark i krysset. Costa Rica flyttade upp i slutet av halvleken och var inte långt ifrån en kvittering, men resultatet stod sig. Serbien imponerade och både Brasilien och Schweiz får se upp. För Costa Rica var resultatet givetvis en mardröm och det ska mycket till om de lyckas upprepa bragden från VM 2014.

Mexiko skrällde mot Tyskland

Lördagen bjöd också på ett mycket intressant möte, i svenska ögon, när Tyskland mötte Mexiko i grupp F. Tempot var högt i den första och Mexiko hotade gång efter annan med kontringar i hög fart. Och det var just på en kontring som Mexiko gjorde 1-0 i den 35 minuten. Javier ”Chicharito” Hernández serverade Hirving Lozano i straffområdet, som först fintade bort den tyska backen och satte bollen i det närmsta hörnet.

Det var inte så att Tyskland var uddlösa framåt och man skapade en hel del målchanser, men fick inte till det. Tyskarna såg dock stundtals tröga ut defensivt och hängde inte med när Mexiko drog på. Hade Mexiko varit något vassare i sitt passningsspel så hade vinstmarginalen varit större.

Resultatet är en mardröm för Sverige för att nu är pressen ännu större att ta tre poäng mot Sydkorea i morgon. Dessutom så kommer man att ställas mot ett Tyskland som är ut efter revansch och som måste ta tre poäng i omgången därefter.

Brasilien kryssade mot Schweiz

Brasilien öppnade matchen mot Schweiz bra. I den 20 minuten gjorde Philippe Coutinho 1-0 genom ett patenterat långskott som han skruvade in, från favoritposition strax utanför straffområdet. Brasilien såg ut att gå för tre enkla poäng. Men efter målet så slog brassarna av på takten och lät Schweiz hålla i bollen och komma in i matchen på ett helt annat sätt. Schweiz fick matchen dit man ville och gav samtidigt inte Neymar mycket utrymme att arbeta på. I den 73 minuten så kvitterade Schweiz till 1-1 på en hörna. Några byten i Brasilien fick bättre fart på laget igen och man skrapa fram en rad vassa lägen i slutet men bollen studsade inte brassarnas väg och 1-1 stod sig.