Utklassning av Ryssland i VM-premiären

tDet fanns en del tvivel kring Rysslands form inför VM-premiären mot Saudiarabien. Men hemmanationen gav svar på tal. Saudiarabien ville mycket men fick ut lite av sitt spel och Ryssland vann med klara 5-0.

Ryssland hade ett stort ok på sina axlar inför VM-premiären mot Saudiarabien. Man hade en vår bakom sig med dystra resultat och i VM-genrepet så övertygade man föga i de två avsltuande matcherna kort inpå mästerskapet.

Ryssland var lägst rankat av alla nationer i turneringen och i premiären mötte man det näst lägsta rankade laget. Men spelmässigt var skillnaden mellan de två nationerna monumental.

Saudiarabien inledde piggt

Saudiarabien inledde visserligen VM-premiären piggt men därefter gick det mesta utför. Saudiarabien spelade tekniskt och passningsorienterat men misstaget blev allt tätare ju längre matchen led. Bolltappen tillsammans med ett allt för naivt försvarsspel banade vägen för en matchbild som passade Ryssland väl.

Ett Ryssland som pressade Saudiarabien till misstagen och som spelade disciplinerat och med ett stabilt försvarsspel.

Ryssland tog en 2-0 ledning innan halvtid

1-0 till Ryssland kom redan i den 11 minuten då Jurij Gazinskij blev helt fri i den borta ytan efter en hörna och kunde enkelt nicka in bollen. I den 42 minuten så stod Denis Tjerysjev, inhoppare efter att den ryska stjärnan Alan Dzagojev lämnat på grund av skada, för en riktigt snyggt nummer när han lurade bor det saudiska försvaret och stänkte in bollen bestämt.

I den andra halvleken så var det återigen Ryssland som dominerade matchen. Saudiarabien hade en period och någon halvchans men inte mer än så

Ytterligare tre mål i den andra halvleken

Istället kom 3-0 till Ryssland i den 70 minuten efter ett utsökt inlägg av Aleksandr Golovin som hittade Artem Dzjuba panna i mitten av straffområdet. På övertid så blev Denis Tjerysjev tvåmålsskytt med ett ytterligare distinkt skott. I matchen sista spark så visade Aleksandr Golovin att han inte bara är en vass passningsspelare när han satte 5-0 på en frispark strax utanför straffområdet.

Ryssland visade i denna match att man kommer att ge Egypten och Uruguay en tuff kamp om en plats i slutspelet i grupp A. Detta Saudiarabien visade inte upp sig från sin bästa sida och kommer få det oerhört svårt i fortsättningen.